onsdag 23 juli 2008

Larsson till FCK och Görlitz till HBK

Det har ryktats fram och tillbaka, men nu tror jag på dem som säger att Peter Larsson sticker till FC Köpenhamn. Texas bekräftade det nämligen i sin blogg för någon timme sedan. Egentligen bryr jag mig inte vilka klubbar utomlands som köper HBK:s spelare - det viktigaste är ju att vi får bra betalt - men danska ligan känns som ett lite underligt val. De svenskar som väljer Danmark är oftast spelare som antingen:
1. misslyckats på kontinenten och behöver få en nytändning
2. haft en karriär som utlandsproffs och vill tjäna några slantar till innan de varvar ner helt
3. är duktiga i allsvenskan men aldrig kommer att bli några landslagsstjärnor
Peter Larsson tillhör ingen av de kategorierna.

Nåja, som sagt, det viktigaste är att vi får bra betalt, vilket i det här fallet innebär att jag hoppas på en ordentlig vidareförsäljningsklausul. Är inte danskarna sällsynt usla på talangutveckling lär vi se Peter Larsson i en betydligt bättre liga inom några år.

Texas lär för övrigt få användning för sina tyska glosor igen, för vi testade en tysk och vi blev nöjda. Som Janne beskriver Michael Görlitz känns han som en möjlig arvtagare till Dusan Djuric. Det blir ordentligt trångt på innermittfältet efter värvningen och frågan är om inte någon kommer att behöva lämna när säsongen är slut. Troligen ligger Tim Sparv illa till, vilket skulle vara synd. Jag kommer ihåg hur han kom in i halvtid mot Helsingborg i premiären 2007 och, som jag minns det, var den största enskilda anledningen till att vi efter en katastrofal första halvlek lyckades vinna den matchen. Sedan dess har han varit skadad mycket och det känns som att han inte har kunnat leva upp till sin potential.

Ett annat alternativ när det blir hård konkurrens på innermittfältet skulle vara att flytta ner Andreas Johansson som back. Han har visat sig klara den positionen riktigt bra i år, något man inte kan säga att han gjorde för några år sedan. När Janne provade honom där i hemmamatchen mot Örgryte 2004 kostade det oss två poäng i slutminuterna efter att vi dominerat matchen fram till dess. Det blev en tung lång hemresa efter den matchen. Ännu värre blir det när man tänker på att vi hade tagit guldet om vi bara hade fått med oss de där två poängen...

Inga kommentarer: