lördag 5 juli 2008

Dags att skrika något primitivt?

Man ska akta sig att klaga för mycket på domaren. Men efter att Håkan Jonasson fått för sig att det är volleyboll vi spelar - kombinerat med den fullständigt absurda avvinkningen på frie Magnus Arvidsson som var åtminstone en meter onside - är det inte långt ifrån att man stämmer in i det primitiva "domarskandal!". Nåja, att Kalmar är osportsliga är ju något vi är vana vid. Och vi får inte glömma att vi var långt bättre än serieledarna. Dessutom gjorde ju Arvidsson mål för första gången på ungefär 100 matcher.

9 kommentarer:

toxteth sa...

Det är ju knappast KFFs fel att domaren dömer som han gör. Dessutom tycker jag att du ska vara tyst om att Kalmar är osportsliga. Om du menar förra årets töntiga påhopp från Janne Gnällspik så STÅR DET I REGELBOKEN ATT DOMAREN ENDAST SKA BLÅSA AV DIREKT NÄR DET ÄR FRÅGAN OM EN HUVUDSKADA. Lär dig det. Det är DOMAREN som dömer. Det fejkas så mycket i fotboll och speciellt av "spelare" från Halmstad som är ett extremt osportsligt lag som sysslar mer med brottning än fotboll. Att domaren tillåter det ska ni vara glada för. I varenda duell David Elm var inblandad i var det en brottare från Halmstad som tog livtag på honom, utan att domaren reagerade. Fast det är klart, ni har väl sådana traditioner där. De som blev ratade i brottningsklubben fick väl börja med fotboll. Att försöka brotta ner motståndarna i varje duell tyder på bristande fotbollskunskaper. Halmstad är det enda lag som när de kommer till Kalmar börjar maska direkt från avspark och håller sedan på i 90 minuter. Värst är pajasen som ni har i mål. Det finns heller inget annat lag som fejkar skador så mycket som Halmstad gör. Stå upp, eller gör det för ont att möta Kalmar? Att sedan såväl tränare som spelare står och beklagar sig i direktsändning över 1-1 målet tyder bara på att Halmstad består av gnällspikar.

Anonym sa...

Du är fan störd.. Maskar i 90 minuter? Vilka ägde matchen? Jo Halmstad.. Kalmar var inte alls bra. Maskar är det isåfall Kalmar som gör, du vet "tråkiga Kalmar"...

Exil sa...

Ja, just det - det är domaren som dömer och därför har det utvecklats en anda som gör att spelare när regelboken säger en sak och fair play en annan väljer att ta beslut som är negativa för dem - helt enkelt är sportsliga. Det gör tydligen inte Kalmars spelare, därför är ni inte sportsliga. Vad gäller förra årets osportslighet (att Kalmar valde att inte spela tillbaka bollen när den hade slagits ut för att en spelare var skadad, utan istället valde att göra mål) har jag inte sagt något om att det var mot regelboken, bara att det var osportsligt. Dagens volleybollspel var dock både osportsligt och mot reglerna.

För övrigt roligt att reta upp en kalmarit så till den milda grad att han/hon väljer att registrera sig på Blogger bara för en kommentar. Ett råd - glädj dig istället över den orättvisa poängen!

Anonym sa...

Tror du inte att Kalmar var missnöjda med domaren oxå? Han blåser av flera sekunder för tidigt och dessutom mitt under en hörna när bollen är i luften.

Anonym sa...

Ja det var skandalöst dåligt av domaren, men det var inte det ända missen från hans sida, tänker på en sitation vid sidlinjen när en av Elmarna bara springer ned Halmstads duktige vf. utan åtgärd från domaren. Jag vill inte tala om hemmadomare, men dåligt var det. Snudd på att handsen borde renderat varning då det verkligen var avsiktligt.

Pappa A sa...

"ungefär 100 matcher".
Arvisson gjorde för bövelen mål mot Elfsborg för TVÅ matcher sedan.

Exil sa...

Pappa:

Visst, du har rätt. Jag menade naturligtvis ungefär 100 allsvenska matcher. Eller närmare bestämt 20 allsvenska matcher. Men jag gissar att du förstod det.

Anonym sa...

Det är ju kul att alla hittar alltid nåt att gnälla över när de gäller vårt älskade Kalmar FF. Är de inte att vi e tråkiga kalmar o spelar tråkig defensiv fotboll & knappt gör några mål så är de att vi losar stort & bör byta telefonnummer till 0-10 som när vi förlorade mot Göteborg & Helsinborg förra året tex. Såå jättekul var de ju att reta oss för de o hålla på. Nu har ni hittat en ny sak att gnälla över & pika oss för.
Jag tycker knappast att hbk ägde matchen igår, om man ser till ribbträffar vann vi dom tex + att vi hade flera vassa chanser utöver dom även fast vi inte gjorde en bra match sett till hela matchen.
Sen skulle vi avgjort oxå om inte dommaren blåste av innan matchen var slut.
Sen en enkel fråga vill jag ställa till er som säger de var hands på david. När började dom tilverka kortbyxor med fickor fram som man kan stoppa in händerna & armarna i?
Mig veterligt finns de inga såna kortbyxor med fickor på fram eller har jag fel?
Så vart skulle han gjort av sina armar tycker ni?Kapat dom, kastat bort dom? :)
Ne sluta gnäll & lägg ner energin på att försöka stoppa oss istället från att ta sm guldet i år.. alla de missade chanserna igår tar vi igen mot peking på söndag var så säker på d.
FORZA KFF
MOT SM GULDET 2008!!

Exil sa...

Elm kunde ju ha valt att inte hålla armarna framför kroppen. Senast jag var i Kalmar var inte invånarna så rörelsehindrade att det var omöjligt, men det har måhända ändrats sedan dess. Till och med domaren har nu förresten erkänt att han gjorde fel, det hade varit klädsamt och sportsligt om även kalmariterna hade gjort det. Men sportslighet verkar som sagt inte vara er starka sida.

För övrigt gratulerar jag er till att ni vann den oerhört viktiga tävlingen "Vilket lag träffar ribban oftast?".