torsdag 6 juli 2023

JCL lär ersätta Ahlstrand

Tvåan i Superettans skytteliga 2022 såldes – och in kommer istället fyran i samma series skytteliga på lån. Om man bara studerar dessa siffror kan silly season-bytet ses som ett nedköp, särskilt som Alexander Johnsson hade betydligt fler mål per spelad minut än Jack Cooper-Love under 2022. Men med tanke på oengagerad Alle Johansson verkade under slutet av HBK-tiden är det nog ändå ett steg upp.

Frågan är dock om det verkligen är Alexander Johansson som Jack Cooper-Love ska ersätta. JCL uppger att han varit missnöjd med speltiden i Elfsborg, där han ändå fått hoppa in i nästan varje match under våren, både kortare och längre inhopp. Ska det bli mer speltid i HBK så måste han alltså slå sig in i startelvan. Det kan ske på två sätt: antingen genom att han petar någon i den nuvarande elvan – eller att någon i startelvan försvinner från klubben. Att JCL skulle peta någon i nuvarande toppduon, Viktor Granath eller Erik Ahlstrand, är uteslutet. Möjligen skulle vi kunna gå över till ett annat spelsystem, där Erik Ahlstrand flyttas ned i banan, men även det är osannolikt, eftersom Ahlstrand varit så bra som släpande forward. Då återstår endast ett enda alternativ: att Erik Ahlstrand är på väg bort och att JCL ska ta över hans position. Det är ett nedköp, men ändå bra agerat av HBK att knyta upp ersättaren redan i förväg.

Jack Cooper-Love blir den fjärde spelaren från Skövdes AIK:s 2022-trupp som spelar i HBK 2023. Låt oss hoppas att han är bättre scoutad än Villiam Granath och Gustav Friberg, som ju knappt fått spela alls i år.

Inga kommentarer: