tisdag 20 juni 2023

Vi förstärker en konkurrent

Precis som jag förutspådde igår lämnar Alexander Johansson HBK. Mycket synd, för jag tror fortfarande att han har fotbollsmässig talang nog för att lyckas. Tyvärr verkar han dock inte riktigt ha den rätta mentala inställningen, utan väljer hellre att fly än att ta kampen. Han anser väl att han borde vara given i startelvan, men hans spel i år har faktiskt inte alls motiverat det – och han verkar inte vara beredd att kämpa sig tillbaka. Och med så svag karaktär är det nog i slutändan ändå rätt att sälja honom, tyvärr.

Nu får vi se hur det går för Alexander Johansson i BP. Visst finns risken att han verkligen hittar målet igen, men det är nog nästan lika stor chans att han blir ännu en av de där stora Superettan-målskyttarna som helt enkelt inte är bra nog för allsvenskan (tänk HBK-bekantingar som Olle Kullinger, Joel Johansson, Shkodran Maholli, RWP). Betalningen sägs vara ett ”miljonbelopp”, vilket jag tolkar som en miljon eller strax däröver. Jag tycker faktiskt att det är i minsta laget med tanke på att han har lång tid kvar på kontraktet, går till en direkt konkurrent som borde få betala lite extra och är en målskytt, som alltid kostar lite mer.

Hur ska HBK nu agera? Ja, Magnus Haglund öppnar för nyförvärv offensivt. Och det lär behövas. Jag tolkar hans svävande uttalande om vad för slags spelare som han söker som att det nog kan vara en som kan spela på Erik Ahlstrands position. Vilket i sig så klart är oroväckande, för då är Ahlstrand också sannolikt på väg bort.

Men försäljningen ger förhoppningsvis också lite marginaler att dels köpa loss Amir Al-Ammari, dels kanske förlänga kontraktet med Kazper Karlsson.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Svag karaktär tror jag inte. Han gick väl i flera år utan speltid, förlängde och fick till slut spela ifjol, han fick chansen och tog den! Och sen samma visa igen. Fattar att han vill lämna.

Exil sa...

Visst, man kan tycka att han borde fått fler chanser. Men han har ju faktiskt fått spela i vår och då tyvärr inte visat mycket alls, utan sett osäker och oengagerad ut. Det är faktiskt inte märkligt att han då petas – och då gäller det ju att jobba hårt och visa tränaren att man ändå ska få chansen. Jämför med hur Villiam Dahlström, som värvades med stora förhoppningar och också tidigare varit en vass målskytt, hanterar sin situation. Inget gnäll, utan hårt jobb och besked om att han naturligtvis ska hedra kontraktet, även om han så klart inte heller är glad över läget: https://www.hallandsposten.se/sport/hbk/fjol%C3%A5rets-profilv%C3%A4rvning-vill-l%C3%A4mna-b%C3%A4nken-i-hbk-hitta-en-bra-l%C3%B6sning-1.102827961