måndag 20 december 2021

Juniorerna tar över

Vi flyttar upp ytterligare en handfull juniorer: Johan Gudmundsson, Taulant Parallangaj, Oscar Murro och Melvin Sjöland.

Det är så klart kul med egna produkter, men samtidigt svårt att se riktigt hur vi tänker. Fem-sex av de spelare som tas upp – inklusive tidigare uppflyttade Albin Ahlstrand, Kazper Karlsson och Pontus Carlsson – är mittfältare. Hur mycket speltid får var och en av dem? Särskilt med tanke på att vi i nuläget redan i truppen har sju-åtta mittfältare med kontrakt nästa år och a-lagserfarenhet. Kan man hoppas att kontraktet med floppen Simon Lundevall bryts, kanske?

Det skorrar också falskt kring både HP:s påstående om att Magnus Haglund nu får som han vill med en breddning av truppen och Haglunds egna uttalande om att producera talanger är vårt sätt hävda oss. För det första använde Haglund inte flera av de spelare som han hade i årets ”tunna” trupp – varför skulle han då behöva ännu fler? För det andra har Haglund under sina 2,5 år bara låtit en enda spelare debutera i seriespel, backen Isac Larsson, och är alltså knappast någon som ger unga särskilt mycket förtroende.

Inga kommentarer: