söndag 19 december 2021

En ny trupp tar form

Väldigt mycket av lusten kring fotboll dog i tisdags. Om vi inte ens klarar kontraktet när vi gör en så bra säsong som i år, när ska vi då bli ett etablerat allsvenskt lag?

Men likväl kommer jag nog ändå att känna sugen snart igen. Och då ska vi så klart ha en trupp som kan utmana i toppen av superettan. Jag tycker att det är glädjande och helt rätt att Alexander Johansson och Phil Ofosu-Ayeh får nya kontrakt.

Johansson har visserligen ännu inte gjort så stort avtryck på seniornivå, men kanske kan vi hoppas att han kan gå Ramus Wiedesheim-Paul spår: en ung måltjuv som slår igenom i superettan.

Ofosu-Ayeh är så klart en chansning – han kan vara skadad igen snart. Men jag minns hur bra han var under försäsongen i år och skulle han hålla är han superettans bästa högerback. Och går han sönder igen, ja, då lär han inte kosta så mycket för HBK.

Av övriga spelare så är det känt att Viktor Ljung och Dusan Djuric lämnar, liksom Edvin Kurtulus. De två förstnämnda har i princip inte spelat, så de blir i praktiken bara några löneposter mindre. Kurtulus kan väl sägas ersättas av Ofosu-Ayeh.

I den övriga truppen är det väl framför allt Amir Al-Ammari och Joseph Baffo samt i viss mån Joel Allansson och Malkolm Nilsson som kan vara intressanta för andra lag.

Lämnar Al-Ammari så har vi ändå bra ersättare i Erik Ahlstrand och Jonathan Svedberg samt talangerna Kazper Karlsson och nyuppflyttande Albin Ahlstrand. Försvinner även Allansson behöver vi nog värva.

Sticker Baffo kan Alexander Berntsson ersätta honom, men det är kanske ändå lite tunt i mittförsvaret – en skada på Andreas Johansson skulle vara förödande. Gabriel Wallentin kommer väl tillbaka, men han har inte spelat så mycket i tredjedivisionen med Skövde, så honom kan vi inte ha jättehöga förväntningar på. Troligen behövs alltså en värvning om Baffo lämnar.

Skulle målvakt Nilsson försvinna behöver vi också värva. Malte Påhlsson duger som back up, men är inte mannen som kan föra oss tillbaka till allsvenskan.

Inga kommentarer: