måndag 1 november 2021

Första guldkandidaten kammar noll

Vi är bäst mot topplagen, sades det. Och så blev det tre poäng mot AIK. En riktigt fin prestation av hela laget. Nu har vi tagit poäng mot alla lag i serien, oerhört imponerande av nykomling. Och vi har fyra matcher på oss att ta de ytterligare tre poäng som sannolikt räcker för att klara kontraktet.

Idag blev också en taktisk fullträff av Magnus Haglund med Thomas Boakye som extra understöd i högerförsvaret och en ettrig Samuel Kroon som stängde ner fint till vänster.

Nästan lika lyckosamt blev återföreningen av förra årets succéduo Sadat Karim och Mikael Boman på topp – även om det inte var Haglunds eget val. Frågan är om Marcus Antonsson ska in i startelvan igen när han är tillbaka? Jag är mycket tveksam, men gissar att Haglund tänker annorlunda.

Och även om vi förtjänade tre poäng idag så måste vi tillstå att vi också hade domaren på vår sida. Hörnan som föregick hörnan som ledde till målet såg ut att vara en inspark. Och Andreas Bengtssons tuffa krock med en AIK:are i straffområdet kunde mycket väl ha varit straffspark.

Inga kommentarer: