söndag 21 november 2021

Förlust på övertid på övertiden

Klockan hade passerat de tre övertidsminuterna när Elfsborgs Jacob Ondrejka satte 0-1 på Boråslagets första heta chans på hela matchen. Innan dess hade vi både missat straff, träffat ribban och fått se motståndarmålvakten göra storräddningar. Hade det varit fiction hade jag dömt ut det som orealistiskt, men hur otroligt det än låter är detta den bistra verklighet vi är i – det krävs minst en poäng, sannolikt tre, mot Hammarby nästa omgång för att vi ska slippa kval.

Men varför?

Varför låter vi Samuel Kroon lägga straffen efter att han själv blivit nedtryckt? Vi har veteraner som borde kunna stiga fram, vi har en specialist på fasta situationer som Amir Al-Ammari. Istället skickar vi fram en av de minst rutinerade i hela laget, en kille som haft svårt med poängskörden i år och som dessutom själv ordnat straffen.

Och varför?

Varför dribblar Erik Ahlstrand när det är fem sekunder kvar? Han kan tjonga upp bollen på en löpande anfallare, han kan hitta en medspelare med en enkel pass. Istället springer han rakt in i tre elfsborgare. Sju sekunder senare är bollen i vårt eget nät. Mörker.

Inga kommentarer: