lördag 7 augusti 2021

Svenska mästarna är nollor

Malmö FF hade gjort mål i alla allsvenska matcher – fram till idag. Idag fick de inte iväg ett avslut på mål förrän klockan passerat 85 minuter. När sista visselsignalen ljöd hade både lagen skrapat ihop två avslut på mål, matchen slutade 0-0 och vi tog en fin poäng att lägga till de andra.

Visst är det trevligt när domaren inte blåser på allt, men bortalaget borde ha varit decimerat till 10 man redan före paus. Är det någon som kan förklara hur vi kunde få FLER kort än MFF?

Och apropå kort: både Joseph Baffo och Amir Al-Ammari är nu avstängda mot Kalmar. Alexander Berntsson ersätter så klart Baffo, men är det givet att Erik Ahlstrand tar plats på mitten eller ska Dusan Djuric få årets första start?

Vi fortsätter på kortspåret. Malkolm Nilsson har i många år varit ett osäkert sådant i mina ögon. Men i år har han vuxit fram till en klippa. Idag är han återigen stabil, med ett par direkt avgörande aktioner som räddar hem poängen.