söndag 22 augusti 2021

Reflektioner efter en seger

Ännu en god insats – och för en gångs skull lite effektivitet. Då blev det äntligen en seger igen. 2-1 mot Norrköping innebär att vi faktiskt ligger på övre halvan, visserligen i en haltande tabell.

Amir Al-Ammari satte ett riktigt snyggt mål och var bra igen. Men hans centra mittfältskollega Joel Allansson var ännu bättre – så många bollar han tog hand om idag. Jag vet inte om jag sett honom göra en bättre insats.

Malkolm Nilsson gjorde också återigen en fin insats. Han börjar faktiskt närma sig hög allsvensk klass nu.

Kanske kan hattricket i cupen lyfta Sadat Karim i serien, skrev jag i veckan. Det verkar det ha gjort. Ghananen gjorde ett fint inhopp och fick äntligen sätta en boll i allsvenskan. Kan det kanske vara läge att testa förra höstens succéduo Sadat Karim och Mikael Boman som startspelare? Eller ska iskalle Marcus Antonsson fortsätta att få chanser i förhoppning om att han återigen får siktet rätt inställt? Magnus Haglund har nog en del att fundera över.

Visst, vi vann, så jag ska inte klaga. Men ändå – men varför sattes inte Alexander Berntsson in i slutet för att nicka bort bollar? Istället kom Simon Lundevall in på övertid och halkade mest runt. Smått obegripligt byte i det skedet av matchen.

Inga kommentarer: