söndag 29 augusti 2021

Dåliga – men ändå så nära

Varbergs Bois levererar måhända inte själva världens bästa fotboll, men det är ett lagt som är skickligt på att göra andra lag dåliga – vilket i sig är en mycket fin kvalitet. Det är ingen slump att våra två troligen sämsta allsvenska prestationer i år båda har kommit mot Hallandsrivalerna. Ändå kunde – och borde – vi ha fått poäng med oss igår och det hade nog räckt med att något av följande inträffat:
• Vår inlånade måltjuv kunnat pricka målet från en dryg meters mål. Frågan är hur länge vi kan vänta på att det ska lossna för Marcus Antonsson?
• Vår tunga forward skapat någon enda målchans på hela matchen. Hur Mikael Boman kan få högre betyg än 1 i HP övergår mitt förstånd.
• Vår just nu målfarligaste anfallare fått chansen i mer än en handfull minuter. Helt obegripligt att Sadat Karim inte fick spela åtminstone 20 minuter igår.
• Vi valt att inte tjonga meningslösa långbollar halva matchen. Antingen var taktiken helt uppåt väggarna eller så var vi oförmögna att hålla oss till vår matchplan.
• Vår reservmålvakt inte gjort ett litet misstag. Men oavsett om Malte Påhlsson kunde agerat annorlunda så tänker jag aldrig hänga ut en 22-åring som gör sin allsvenska debut och faktiskt skötte sig fint i övriga spelet.

Inga kommentarer: