söndag 11 april 2021

Premiärseger!

Första allsvenska matchen på över fyra år – och så piskar vi guldkandidaten Häcken! Vi gör det dessutom riktigt övertygande, med oerhört stabilt försvarsspel.

Och vilket vackert mål det var! Först spelar Amir Al-Ammari och Joel Allansson fri bollen på mitten, sedan ser Edvin Kurtulus Thomas Boakyes smarta löpning och levererar perfekt i djupled, därefter ett elegant inlägg från Boakye och så ett kontrollerat volleyavslut av Mikael Boman i det hörnet som målvakten kommer ifrån.

Idag gör alla HBK:are en riktigt bra prestation. Men framför allt skulle jag vilja lyfta fram två spelare som stundtals varit hackkycklingar: Andreas Bengtsson och Thomas Boakye.

Enda smolket i glädjebägaren är Phil Ofosu-Ayehs skada. Det blev inte ens 20 minuter för honom i allsvenskan och frågan är om vi någonsin får se honom på en allsvensk arena igen, med tanke på hans skadehistorik och att det såg ut att gå riktigt illa med hans knä. Nu lär Edvin Kurtulus trots allt få spela ytterback igen och det gör han bra, men visst ser det oroväckande tunt ut på ytterbackspositionerna med tanke på att Boakye kan behövas högre upp i banan så länge Samuel Kroon är skadad och att Viktor Ljung verkar långt ifrån comeback.

Inga kommentarer: