söndag 25 april 2021

Ännu en tyst domarpipa – ännu en förlust

Nej, jag tänker inte kräva VAR nu heller. Men visst är det hårt att för andra helgen i rad tappa poäng på ett uppenbart domarmisstag. Hade Joseph Baffo fått den straff han skulle ha, istället för att få ett gult kort, så hade det mycket väl till och med kunnat bli tre poäng idag, för då hade Norrköping haft svårt att resa sig.

Matchen i övrigt? Ja, vi inledde med förra årets höga press och det såg ut att överraska Halmstad Nordöstra. Även vår 5-3-2-uppställning, istället för 6-2-2, satte nog griller i huvudet på IFK:arna.

Marcus Antonsson gjorde ett mycket vackert nickmål, men fick nog också fler offsideavblåsningar emot sig än jag någonsin sett en HBK:are få i en enskild match. Fast vid åtminstone någon av situationerna borde han nog istället ha fått frispark med sig.

Båda målen kom efter att Joel Allansson fått lämna planen. En slump? Nja, jag tror inte det. Förhoppningsvis är Allansson inte skadad, för det skulle vara ett tungt avbräck.

Det var en del snack om HNÖ:s Isak Bergmann Johannesson var offside vid andra målet. Det var han ju inte. Men kanske var han det när han fick passningen i uppbyggnaden till 1-1? Det är i alla fall ytterst nära.



Inga kommentarer: