söndag 14 februari 2021

Härliga nyförvärv!

Amir Al-Ammari var en av superettans bästa spelare förra året. Nu blir han HBK:are. Fantastiskt roligt. Al-Ammari är hysat erfaren, men ändå utvecklingsbar. Ett treårskontrakt känns också som en bra försäkran inför framtiden. Nu blir det en hård kamp på vårt innermittfält om vem som ska få spela.

Även Phil Ofosu-Ayeh blir, precis som jag förutspådde, HBK:are. Det känns bra, dels eftersom han troligen har hög inneboende kapacitet, dels eftersom vi behöver fler alternativ på kanterna i försvaret i och med att Viktor Ljung kanske inte alls kommer tillbaka.

Och så har vi spelat ännu en träningsmatch, och den förlustfria sviten håller tack vare 3-3 mot Varberg. Men det såg oroväckande tafatt ut i början, innan vi skärpte till oss. Vi – som gjort oss kända för starkt försvar – har nu släppt in mål i fem matcher i rad. Det är oroväckande.

Om man tittar på de enskilda spelarprestationerna så kunde vi glädja oss åt att Mikael Boman verkar ha konserverat målformen, att Simon Lundevall såg vass ut och att Andreas Bengtsson leverade fint i offensiven. Däremot syns det tydligt att Isac Larsson inte är redo för den här nivån, vilket ytterligare understryker behovet av Ofosu-Ayeh (de konkurrerar visserligen inte om samma position, men i och med värvningen av Ofosu-Ayeh kan Thomas Boakye täcka upp till vänster om det skulle behövas).

Inga kommentarer: