söndag 21 februari 2021

Förlust när det gäller

Fjorton raka matcher utan förlust – men när tävlingssäsongen 2021 drog igång fick vi genast bank. Svagt att förlora mot ett lag i lägre division naturligtvis, men ändå ingen katastrofinsats, tycker jag. Skillnaden idag var målvakterna – och marginalerna. Gais-keepern räddade en handfull vassa chanser och fick hjälp av ribban en gång, medan Malkolm Nilsson släppte in ungefär vartannat skott. Men förlusten var absolut inte bara Nilssons fel, även om jag tycker att han borde tagit den andra bollen åtminstone.

Dagens kanske svagaste insats, sett till de förväntningar som finns på honom, stod istället Andreas Johansson för. Vid både målen var det han som misslyckades med att få bort bollen. Nu dömer jag inte ut vår kapten efter en sämre match, men en dag kommer naturligtvis inte ens Ante G hålla längre. Låt oss hoppas att den dagen ligger senare än 2021, för annars kan vårt försvar se ganska ihåligt ut.

Och apropå förvar: nu har vi släppt in mål i de sex senaste matcherna. Totalt 11 stycken insläppta på dessa sex matcher ger ett snitt på nästan 2 baklängesmål per match. Det är faktiskt riktigt svagt, särskilt som motståndet i fyra av matcherna varit på superettan-nivå.

Men cupen är ändå inte körd: även MFF gjorde fiasko. Två raka segrar nu bör räcka till gruppseger.

Inga kommentarer: