måndag 7 september 2020

Degerfors är bästa laget

Degerfors fick revansch – och ingen kan säga annat än att det är rättvist. Vi ska vara glada att vi ändå fick med oss tre poäng från det här dubbelmötet, det hade faktiskt kunnat bli noll. Degerfors är seriens bästa lag, utan tvekan.

Edvin Kurtulus skulle starta, uppgav Hallandsposten med 90 minuter kvar till matchstart. Men Kurtulus var inte ens med i truppen, visade det sig. Istället placerades Alexander Berntsson där. Jag gillar Berntsson, men någon ytterback är han inte. Vår offensiv blev obefintlig och det var också Berntssons olyckliga bakåtnick som bäddade för 0-3-målet som definitivt stängde matchen. Varför placerades inte istället Baffo på kanten och Berntsson i mitten, som sist Kurtulus saknades? Baffo är visserligen bäst i mitten, men klarar även kantpositionen galant. Även Thomas Boakye är ett bättre alternativ som ytterback än Berntsson, i mina ögon.

Jag är också lite undrande till varför Crespo Kamara inte får mer speltid. Det är ju inte precis så att våra andra anfallare, förutom RWP, rosat på marknaden. Enligt HP är Crespo sylvass på träningarna och uppger själv att han är redo att starta.

Något litet positivt kan jag ändå krama ut av dagens match: Alexander Johansson fick äntligen göra säsongsdebut.

Inga kommentarer: