fredag 13 november 2015

En explosion av rykten

Det rasar in rykten. Fem nya namn på bara en dag:

Norrmannen Öystein Vestvatn, som spelade i ett bottenlag i norska andradivsionen i år, är på provpel. Måhända är han målfarlig för att vara mittfältare, men vi har redan har ganska många alternativ på yttermittfältet och frågan är om Vestvatn, vars meriter inte är överväldigande, skulle ta en ordinarie plats.

Mer intressant är definitivt Fredrik Olsson, som HBK tittar på. En spelare som är dokumenterat målfarlig i superettan är precis vad vi behöver. Visst, han misslyckades i HIF och det är möjligt att han inte skulle räcka till i allsvenskan om vi går upp, men det blir en senare fråga.

I samma artikel nämns även Mjällbys yttermittfältare Mattias Håkansson. Han har spelat en hel del i allsvenskan, men verkar ha haft en svag säsong i år och jag har svårt att se att han skulle lyfta vårt yttermittfält.

Leo Englund ska också vara aktuell. Jag känner mig ytterst tveksam: Han fyller 25 år nästa år och har gjort sammanlagt 1 mål under två säsonger i Gif Sundsvall.

Simon Helg från samma klubb är mer intressant. Debuterade i allsvenskan som 17-åring och har spelat massor av år i allsvenskan och superettan i Hammarby och Sundsvall. En talang som kanske kan få det stora genombrottet hos oss.

Och på väg ut är, precis som väntat, Fredrik Liverstam och antagligen också Mohammed Ali Khan.

Inga kommentarer: