onsdag 20 maj 2015

Talanger till salu

Det börjar närma sig silly season och både Joseph Baffo och Eric Smith ryktas vara på väg bort. Även om det naturligtvis är tråkigt att tappa skickliga och talangfulla spelare så skulle jag inte sörja om de lämnar. Först och främst på grund av att vi i vår ekonomiska situation behöver pengarna. Men det rör sig också om två spelare som konkurrerar på positioner där vi, relativt sett, har det väl förspänt. Kanske kan försäljningar rentav ge en slant över till nyförvärv på positioner där vi är svagare?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Har vi verkligen det väl förspänt centralt på mittfältet?

Exil sa...

Relativt sett, i alla fall. Vi har två hyggliga innermittfältare i King och Rojas som spelade nästan non-stop under 2014 och gjorde det bra. Fagercrantz finns som alternativ bakom dem.

Anonym sa...

King-Rojas är alternativet. Dessa herrar fungerade riktigt bra i fjol och de få gånger de spelat tillsammans i år. Sedan är det ju nästan klart att Lineheds stolthet dosan djuric kommer ansluta. Dusan och King blir ett spännande centralt hjärta i hbk.

Anonym sa...

Hur många poäng gjorde King/Rojas ifjol? Att ha ett centralt mittfält son ALDRIG hotar offensivt innebär mycket stora problem för ett lag. Men Dusan i form hade ju löst problemet.

Exil sa...

Det är sant att Rojas (fyra poäng i fjol) och framför allt King (en poäng i fjol) alltför sällan hotar offensivt. I fjol hade vi dock våra offensiva hot på kanterna och det kompenserade. I år har ju yttermittfältet tyvärr ofta varit befolkat av backar, men jag tycker att det såg bra ut med Krogsgård och Silverholt i senaste matchen.

Dusan Djuric låter enormt spännande. Finns det något skrivet om att han ska vara så nära HBK som du påstår, min anonyme vän?