måndag 11 maj 2015

En historisk förlust

Efter kraftig motvind både i seriestarten och i första halvlek mot FFF hoppades vi alla att medvinden i andra halvlek också skulle ge poängmässig medvind. Men trots ett antal chanser så åkte vi på första derbyförlusten i allsvenska sammanhang sedan 1940-talet.

Målskytt i derbyt var Falkenbergs nyförvärv Hakeem Araba, som nu har gjort lika många mål som alla HBK:are tillsammans. Som en jämförelse kan det vara intressant att se hur våra nyförvärv klarat sig. Hur tycker ni att scoutingen har varit?
* James Keene. Gjorde en fin insats i debuten, men har sedan dess varit ganska anonym. 0 mål på 4 matcher som anfallare.
* Kwame Karikari. Har gjort 2 mål, men i övrigt inte mycket rätt. Dessutom missat en straff. Äntligen petad.
* Junes Barny. Missat två straffar, men hittade målet på en retur. Gjorde okej insatser på topp, är teknisk och finurlig, men inte särskilt målfarlig och passar nog bättre på nuvarande mittfältspositionen.
* Snorre Krogsgård. Det fanns kanske en anledning till att han spelade i Norges tredjedivision för ett år sedan? Har haft jättebesvär med gräsallergi trots att gräsallergisäsongen ännu inte startat, och det förstörde ju också hans säsonger 2013 och 2014.
* Christoffer Andersson. Hyfsade insatser, men petades och kom tillbaka i startuppställningen först efter skador.
* Mohammed Ali Khan. Enda nyförvärvet som verkligen har imponerat. Nu tyvärr skadad.

Positivt igår: Alexander Berntsson säker insats i sin första allsvenska match som mittback och Simon Silverholt rörde om ordentligt när han kom in.

Inga kommentarer: