söndag 26 april 2015

Reflektioner efter första segern

Vi låg nästjumbo – och bankade serieledarna. Men kanske ändå inte så överraskande ändå eftersom det ju är riktig fotboll som spelas på Örjans vall, en annan sport än den Elfsborg är vana vid.

Fantastiskt stabilt försvarsspel. Fredrik Liverstam landslagsmässig. Mohammed Ali Khan stabil och en grym glidtacklare. Joseph Baffo gör en av sina bättre insatser som ytterback och Viktor Ljung spelade upp sig efter en svag start. Och så fick Stojan Lukic hålla nollan igen. Vet ni när vi höll nollan två allsvenska matcher i rad senast? Det var 2011, under Pep.

Ett steg upp i banan gjorde Jesper Westerberg, som i veckan inte precis uttryckte förtjusning över att få spela på mittfältet, en riktigt fin prestation som ytter. Han låg bakom nästan alla offensiva farligheter under första halvlek.

Debutanten James Keene gav oss energi och möjligheten att spela upp på en anfallare som ser till att nagla fast bollen där uppe. Junes Barny har också klarat det ibland, men han behöver lite snällare bollar än Keene gör.

Och så äntligen mål för Kwame Karikari. Det kändes som att det var det första rätta han gjort den här säsongen, men hans självförtroende lyfte säkert rejält efter målet för plötsligt gjorde han några andra bra aktioner. Hoppas att det kan lossna för honom.

MFF borta på onsdag – allt att vinna!

Inga kommentarer: