onsdag 29 april 2015

Missar och måltjuvar

Det blev en odiskutabel förlust mot MFF. Det är en gammal klyscha, men vi kan nog konstatera att motståndarna var bättre på varje position. Å andra sidan: om domaren inte hade blundat för Markus Rosenbergs solklara hands före 2-0 och om straffen sedan suttit, så hade det lyst 2-2 på resultattavlan.

Apropå straffen: nu får någon annan än Junes Barny stega upp till elvameterspunkten nästa gång. Barny har lagt två straffar och bränt båda. När visselorkanen satte igång kände jag mig tämligen säker på att han skulle missa idag. I det läget hade en rutinerad spelare, kanske Christoffer Andersson, Jesper Westerberg eller till och med någon av våra mittbackar, varit att föredra framför en kille som bara gjort fem matcher i allsvenskan.

Och apropå missar: vad krävs egentligen för att King Gyan ska göra mål? Han har 33 avslut under 2014 och 2015, men fortfarande en nolla i målkolumnen.

En som inte missar sina lägen är Kwame Karikari. Å andra sidan gör han i princip ingenting annat positivt. Frågan är om vi har råd att ha en sådan spelare på plan? Eller har vi inte råd att bänka en måltjuv? Shkodran Maholli var hur som helst mycket nyttigare när han kom in.

Inga kommentarer: