lördag 18 april 2015

0-0 kan kännas härligt

0-0 mot Gefle – och jag är nöjd, riktigt nöjd. Det var extremt viktigt att vi äntligen fick poäng, extremt viktigt för HBK:arnas självförtroende. Och det finns faktiskt inga härligare poäng än de man inte riktigt förtjänar. För Gefle var utan tvekan det bättre laget idag.

Trots det så fick vi se ett antal fina individuella insatser, framför allt från Mohammed Ali Khan, Fredrik Liverstam och den ifrågasatte Stojan Lukic, som äntligen fick hålla nollan. Jag tycker även att Kwame Karikari gjorde sin bästa insats i HBK-tröjan hittills, vilket i och för sig inte säger så himla mycket.

Shkodran Maholli gjorde ett piggt inhopp och det var synd att inte någon av hans chanser resulterade. Men vi får inte glömma den andra inhopparen: Antonio Rojas. Han tillförde ett djupledsspel från innermittfältet som saknats hela matchen, då King Gyan och Eric Smith mest hade passat i sidled. Det var faktiskt Rojas som både slog genomskäraren till Mahollis friläge och jobbade fram bollen när Maholli krutade på med vänstern några minuter senare. Eric Smiths tid kommer, men han verkar inte vara i form, kanske tyngd av pressen, och i dagsläget behöver vi Rojas där inne.

Men snart hoppas jag Janne inser det som alla vi HBK:are såg förra säsongen: Joseph Baffo är bra som innerback, men funkar inte på kanten.

För övrigt verkar det som att Tim Erlandsson stannar i England. Synd att vi inte får se honom i HBK-målet, men det ger oss i alla fall lite stålar. Och det behöver vi som bekant.

Inga kommentarer: