söndag 3 augusti 2014

Full pott sedan serien vände

Facit efter halva serien: två segrar på femton matcher. Facit sedan serien vände: två segrar på två matcher. Plötsligt är det faktiskt inte helt deprimerande att titta på tabellen.

Det var mycket som hände för första gången igår: första bortasegern i år, första gången i år vi avgör en match på slutet, första gången Smith junior gör mål i allsvenskan.

Det är onekligen intressant att poängutdelningen har kommit när Jens har varit tvungen att vaska om i startelvan på grund av avstängningar och skador. Nu är det är lätt att vara populistisk och påstå att det är förklaringen till segrarna, men vi måste komma ihåg att vi faktiskt spelat riktigt bra tidigare och att tur och otur kanske helt enkelt börjar jämna ut sig.

På transferfronten blev det inget av med varken Simon Kroon eller James Keene. Just nu handlar nästan alla rykten om anfallare. Luis Solignac och Kwame Karikari ska vara aktuella enligt KvP, Fotbolldirekt kopplar ihop oss med Edward Ofere och på Svenska Fans forum påstår en skribent att Emra Tahirovic är på gång. Samtidigt har Gudjon Baldvinsson deklarerat att han stannar max några månader till. Men även om jag inte säger nej till ett starkare anfall kan man i tabellen se att bara sju lag har gjort fler mål än HBK. Däremot har bara ett lag släppt in fler bollar än vi har gjort. Kanske hade en comeback för Marcus Sahlman, som redan tränar med klubben, varit vår allra bästa förstärkning?

Inga kommentarer: