lördag 23 augusti 2014

Ett steg uppåt i maratontabellen imorgon?

Det har varit en del märkliga kommentarer efter cupsegern mot Örgryte i veckan. Folk som är besvikna över att matchen blev jämn. Jag kan inte förstå hur man tänker. Visserligen skiljer det två serier mellan lagen, men Öis toppar söderettan medan vi trots allt är ett bottenlag i allsvenskan. Har vi otur spelar Öis och HBK i samma division nästa år. Detta i kombination med att Öis har hemmaplan och att HBK ställde upp med några reserver gör att en jämn match inte är någon överraskning. Nu vann vi och lyckades ta oss till cupens gruppspel nästa år. Jämför gärna med Kalmar, Åtvidaberg och Falkenberg, som alla tre åkte ut mot lag som ligger i botten eller mitten av division ett.

Tar vi en poäng mot Elfsborg imorgon passerar vi Gais i maratontabellen. Vi låg faktiskt före dem för drygt fem år sedan, men den här gången ska vi väl inte tappa det, utan sedan är det dags att börja jaga just Öis, som är mindre än hundra poäng före oss.

Och precis som väntat lämnar Gudjon Baldvinsson när kontraktet går ut. Han är värd respekt för det han har gjort för oss, även om vi alla nog hade velat se lite fler allsvenska mål från islänningens sida.

Inga kommentarer: