måndag 7 juli 2014

Refklektioner efter derbyt

Efter närmare en månads VM-spel var jag naturligtvis beredd på att spelet i det första allsvenska hallandsderbyt på 35 år skulle kännas torftigt. Och det var verkligen inte något särskilt lysande spel HBK visade upp. Vi hade tur att Stojan Lukic äntligen var tillbaka i 2013-form, kanske tack vare att han fick möta sina gamla lagkamrater. Synd bara att han släppte in FFF:s kvittering - från min vinkel såg det ut som ett målvaktsmisstag, men det är möjligt att bollbanan var riktigt förrädisk.

Om Lukic nu möjligtvis var extra inspirerad för att han fick möta sina före detta lagkamrater så kan tyvärr inte detsamma sägas om vår andra före detta FFF:are: Mikael Boman. Fjolårets skyttekung var tung och seg och missade HBK:s absolut bästa läge (som märkligt nog inte ens finns med i Fotbollskanalens FFF-vänliga matchsammanfattning). Jag skulle inte sörja om konkurrensen i anfallet spetsades.

Det märktes att vi tappat en hel del poäng i slutet av matcherna, för trots en man mer kändes det som att vi mest slog vakt om poängen. Nåja, nu har vi i alla fall tagit vår första bortapoäng i år - det skulle inte vara dumt om den följdes av första bortasegern mot Gefle nästa lördag.

Inga kommentarer: