söndag 20 juli 2014

Geflar vad tungt

Under och efter matcherna mot Gefle brukar jag känna en uppgivenhet. Det ser ju allt som oftast ut så: Gefle glänser inte, men kontrollerar matcherna fullständigt och HBK är inte i närheten av att kvittera deras ledning. Igår var just en sådan typisk Gefle-match, men med en extra bitter krydda: truppen blev ordentligt sargad. Nu märks det att vi har en extremt tunn trupp, något som inte har varit så tydligt tidigare eftersom vi haft så få skador.

I anfallet har vi alltså nu Gudjon Baldvinsson avstängd, Mikael Boman helt ur form och Marcus Antonsson skadad. Återstående alternativ är Simon Silverholt och Perparim Beqaj, med totalt 12 allsvenska matcher tillsammans varav noll från start. Eller så ger vi Kiddi chansen på topp. En värvning av James Keene, som HBK faktiskt var intresserade av för tre år sedan, är mer än välkommen.

I försvaret ser det nästan ännu värre ut: Richard Magyar är avstängd och tilltänkte mittbacksersättaren Joseph Baffo skadad. Återstående alternativ är Johan Mauritzon, med noll a-lagsmatcher överhuvudtaget, eller att en ytterback tar steget in. Oliver Silverholt har ju tidigare i karriären spelat mittback, men jag har svårt att se honom där nu. Jesper Westerberg är nog troligaste alternativet i mitten och så Oliver Silverholt och Viktor Ljung på ytterbacksplatserna.

När det gäller mittfältet är krisen inte lika akut, men som jag tidigare skrivit så skulle Simon Kroon vara en bra förstärkning av vår trupp. Men trots att Aftonbladet skrikit ut att han är klar för oss så misstänker jag att det inte blir så. Mjällby är också intresserade och dessutom spelade Kroon 90 minuter för MFF igår.

Kände ni förresten till bröderna Silverholts andranamn? Känns som givna smeknamn.

Inga kommentarer: