tisdag 3 september 2013

Ett sista försök att få kommunen att tänka rätt

Som alla trogna läsare av bloggen vet anser jag att arenafrågan är en ödesfråga för HBK. Den senaste tiden har det verkat som att kommunen tänker satsa på helt fel lösning. Därför är det fantastiskt fint att se att klubben inte har gett upp och dagens helsidesannons i HP är ett smart drag. Tyvärr är den inte särskilt väl skriven. Det som jag ser som det allra starkaste argumentet (att marken där Örjans vall ligger i princip bekostar en ny arena) kommer sist i texten. Det ska man få med tidigt, för att få skeptikerna att fortsätta läsa och ta till sig övriga argument.

Nej, tyvärr befarar jag att det är för sent att få kommunen att ta sitt förnuft till fånga. Men oj vad glad jag skulle bli om jag hade fel!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Dock så sa ju Henrik Oretorp (C) i SR Halland idag att deras bedömning är att marken på Örjans Vall inte alls är särskilt attraktiv och inte i närheten av de summorna som HBK pratar om.

Exil sa...

Oretorp ljuger i intervjun (http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=128&artikel=5635317). Han säger att HBK uppskattar marknadsvärdet på marken till 150-160 miljoner kronor och att värdet inte är i närheten av det. Det stämmer inte att HBK uppskattar marknadsvärdet till den summan. Det står 100-150 miljoner kronor i annonsen. Det är synd att journalisterna släpper igenom den lögnen. Om siffran 100 miljoner kronor skulle stämma och vi till det lägger de 75 miljoner kronor som kommunen trots allt är beredd att satsa så hamnar vi på 175 miljoner kronor - alltså saknas "endast" max 25 miljoner till en ny arena.

Sedan tycker jag att det är märkligt att en toppolitiker beklagar att allmänheten får reda på hur HBK ser på arenafrågan. Han säger ju rent ut att han tycker att det skulle ha varit bättre om allmänheten inte fick insyn.