söndag 15 september 2013

Trist avslutning på planerad fest

Det skulle bli fest, men efter IFK Göteborgs sena 0-1-mål blev det en riktigt trist dag istället. Matchen är för övrigt symptomatisk för HBK 2013: starkt försvarsspel, men få egna mål och målchanser. Om man tittar på tabellen ser man att inget lag på undre halvan har släppt in färre mål än vad vi har gjort, men att bara superjumbon Syrianska har gjort mindre antal mål än HBK. Jag gillar precis som alla andra Boman och Baldvinsson, men kanske gör deras evinnerliga slit att de inte riktigt har skärpan när lägena dyker upp?

Tidigare i veckan fick vi ju ett annat trist besked: att Christian Järdler avslutar sin fotbollskarriär. Visserligen blev Järdler aldrig riktigt det lyft som jag hoppades när han värvades och han spelade bara drygt hälften av matcherna under de fem säsonger han var här, men det är ändå sorgligt att karriären ska ta slut så tidigt. Hans sista insats i HBK blev att vandra av Strandvallen utvisad.

I och med att Järdler slutat är nu HBK tidigare gigantiska trupp (28 man i april) ordentligt bantad. Sedan säsongsstarten har Joakim Wrele lånats ut till Akranes, både Anton Tideman och Liridon Selmani försvunnit till Oddevold, Malkolm Nilsson lånats ut till Krubban, Anton Jonsson försvunnit till Älvsjö (och faktiskt hunnit med att provspela för Hammarby efter det) och så då Järdler slutat. Eftersom endast Johan Mauritzon har tillkommit är truppen nu 23 man stor - alltså ungefär så stor som den enligt min mening borde ha varit vid säsongsstarten.

Inga kommentarer: