torsdag 20 december 2012

Intressant med värvningen av Liverstam

Fredrik Liverstam är ett intressant nyförvärv på många sätt.

Naturligtvis först och främst för sin egen skull. På Bois Svenska fans-forum får han mestadels beröm, och det talas bland annat om att han visat otroligt hjärta - onekligen just den sortens spelare som Jens vill ha. I en artikel på samma Svenska fans-sida så får han däremot bara betyget 3 på en femgradig skala, och det sägs att han gör lite för många misstag. jag väljer naturligtvis att helst lyssna på de positiva, men hur verkligheten ser ut kommer vi att bli varse under 2013.

Det är också intressant att vi värvar en spelare som faktiskt har kontrakt. Det har - om jag minns rätt - inte skett sedan Johnny Lundberg kom sommaren 2009. Att vi lägger pengar på Liverstam borde betyda dels att vår ekonomiska situation ser bättre ut än den har jag gjort på ett bra tag och dels att vi nu har färre slantar att köpa loss Kristoffer Fagercrantz för.

Och så är det självklart intressant vilka signaler värvningen ger om det fortsatta truppbygget. Nu har vi tre mittbackar med a-lagskontrakt: Liverstam, Michael Svensson och Marcus Johansson. Anton Tideman kan också spela i mittförsvaret. Vi behöver alltså knappast både Richard Magyar och Johnny Lundberg. Vem av dem lämnar?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vi värvade faktiskt Baldvinsson i höstas! :-)

Exil sa...

Du har rätt, slarvigt av mig.