lördag 22 december 2012

Fagercrantz äntligen HBK:are igen!

Precis som jag gissade för några dagar sedan har det verkligen rasslat till vad gäller värvningar nu kring jul. Kristoffer Fagercrantz är onekligen en viktig pusselbit i byggandet av truppen. Skönt att det blev klart - redan när han lämnade FFF sörjde jag att vi inte värvade tillbaka honom.

Och så har den äldre brodern Silverholt blivit uppflyttad till a-truppen. I artikeln nämns att det troligen blir sju U19-mästare i a-truppen nästa år. En kvalificerad gissning är att det rör sig om Kristoffer Thydell, Marcus Johansson, Simon Silverholt, Oliver Silverholt, Malkolm Nilsson, Shkodran Maholli samt Sebastian Möller.

Tydligen har Ryan Miller inte erbjudits nytt kontrakt ännu. Jag misstänker att HBK i första hand vill ha Jesper Westerberg på den positionen, och att Miller inte kommer att få ett konkret erbjudande förrän Westerberg tackat nej till HBK. Westerberg tränar för övrigt just nu med Mjällby.

Angående avhoppen i styrelsen så vet jag alldeles för lite för att egentligen kunna kommentera, men det är klart att jag känner viss oro. Det spekuleras om orsaken här och här.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Tror inte Haynes är avskriven för det. Intressant också att den enda klubben han följer på Twitter är HBK!

Exil sa...

Haynes har redan skrivit på för Mjällby (se länk).

http://www.kristianstadsbladet.se/sport/fotboll/article1777822/Mjallby-varvar-Kristian-Haynes.html

Anonym sa...

Du har missat Anton Jonsson.

Exil sa...

Nej, jag missade inte Anton Jonsson utan gjorde bedömningen att om det stämmer att det blir sju spelare från U19-laget som tillhör a-truppen nästa säsong så är det dessa sju det handlar om. Det är möjligt att det blir Jonsson istället för någon av de sju, men det tror jag inte. Vi lär få besked snart.

Anonym sa...

Finns knappast någon anledning att bryta Jonssons lärlingskontrakt.
Dessutom så kör han försäsongsträning för fullt med laget: http://www.hbk.se/extra/news/?module_instance=1&id=11113