torsdag 19 januari 2012

Mål efter en minut på Malmkvist igen?

13 augusti 2006 gjorde HBK mål på Robin Malmkvist efter en minut, när han vaktade Östers bur (för övrigt samma match som Marcus Sahlman gjorde sin debut som målvakt i). Nästan sex år senare får vi chansen att göra mål på honom igen - första matchen mot Assyriska är den 20 juni. Assyriska uppger att Malmkvist anslutit som Bosman, så gissningsvis har HBK varit nöjda med att slippa hans lönekostnad, eftersom han ju hade två år kvar på kontraktet. Det får betraktas som en okej lösning. Malmkvist gjorde ingen större succé 2010, och eftersom han absolut inte ville sitta på bänken så är det bättre att han lämnar.

Jag ser förresten början på ytterligare en trend när det gäller transfers av målvakter. Vi plockar ju burväktare från Öster, och skeppar vidare avdankade förstemålvakter till Assyriska: först Magnus Bahne och så nu Robin Malmkvist.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Enligt Göran Johansson i dagens HP så rörde det sig om en vanlig övergång och inte Bosman.

Exil sa...

Vad var den exakta formuleringen i HP? Det kan ju mycket väl vara så att det formellt sett inte är en Bosmanövergång eftersom Malmkvist hade kontrakt, men att det i praktiken blir som en Bosmanövergång om Assyriska inte betalar någonting. För övrigt är det väldigt irriterande att HP numera oftast lägger ut stympade versioner av sina artiklar på webben. Jag anser att HBK bör ta detta i beaktande och själva gå ut med relevant information så att även vi supportrar som bor utanför HP:s spridningsområde kan få veta vad som händer i klubben.

Och apropå irriterande saker - det är jäkligt trist att Ante G drar till Norrköping istället för att komma hem till HBK.