söndag 3 april 2011

Reflektioner efter premiären

Det var ett faktiskt ett bra tag sedan jag var på Örjan, och det var verkligen kul att vara där igår. Skönt också att det blev poäng, det hade inte varit kul om vårt nybygge rasat i premiären när det trots allt var en hel del folk på plats.

Men det var inte särskilt smart att spela genrepet mot Kalmar och visa upp vårt spel. I den matchen var Ivan Diaz tydligen överlägsen, idag visste Kalmar precis hur de skulle radera ut honom och inte ge honom chansen att slå sina fina passningar. Raul Ruiz däremot, som inte var med i genrepet, hade lekstuga med Kalmarspelarna i första halvlek, men blev betydligt bättre stoppad efter paus, när kalmariterna hade lärt sig hur han agerar och Nanne kunnat ge nya instruktioner.

Vårt mittfält var nog rekordkort: Raul Ruiz längst med 175 centimeter, sedan Ivan Diaz 173, Michael Görlitz 172 och Jonas Gudni Saevarsson 170. Och efter att Raul Ruiz bytts ut mot Zamora 169 centimeter och Michael Görlitz mot Kujtim Bala 166 centimeter var medellängden 169,5 centimeter. Det var inte utan att man saknade Mikael Roséns 186 centimeter där.

Det har ju mest pratats om våra offensiva spanjorer under försäsongen, men det var riktigt skönt att se att försvaret var så stabilt. Och Nauzet Perez kändes trygg, även om han var överspelad en gång och i övrigt hade så bra hjälp av försvaret att han inte sattes på några större prov.

Sex allsvenska debutanter, och totalt hade mer än hälften (åtta stycken) av de fjorton som spelade max tre allsvenska matcher på kontot.

1 kommentar:

Stig-Åke Persson sa...

Saknade Marcus ännu högre upp i banan. Får för mig att han inte kommer med i spelet som tidigare. Vill se honom i en offensiv roll.