söndag 3 april 2011

Noll koll eller...?

Det är onekligen ironiskt att Hallandspostens krönikör Jan-Owe Wikström tidigare i veckan i ett blogginlägg med rubriken "Noll koll eller...?" ondgjorde sig över att kvällstidningarnas guider inför allsvenskan har massor med fel. Dagen efter lanserade HP sin nya HBK-sajt. Ett av elementen på sajten är att HBK:s trupp listas. Så här ser den listan ut just nu:
Som ni ser påstår HP att tröja nummer 23 tillhör Guri Baqaj - mannen som för över en vecka sedan lånades ut till LB07. 23:an har i verkligheten övertagits av den uppmärksammade 17-årige debutanten Shkodran Maholli, men fortfarande i denna stund, mer än ett dygn efter att Shkodran Maholli debuterat i 23:an, står det fel (det lär dock ändras inom kort eftersom HP:s journalister läser den här bloggen). Även Nauzet Perez tröjnummer är förresten fel. Och HP kan inte som kvällstidningarna gömma sig bakom att tidningen gick i tryck för ett bra tag sedan - det är för tusan en webbsajt som tar en minut att uppdatera vi talar om. Noll koll eller...?

Wickes stenkastande i glashus tar inte slut här. Mannen som, till skillnad från kvällstidningarnas visserligen ofta okunniga journalister, bara har ett enda lag han ska vara expert på, misslyckas med sitt uppdrag och påstår att Pep är allsvenskans förste spanske huvudtränare - han har alltså aldrig hört talas om Antonio Duran. Noll koll eller...?

Nåja - nu ska jag vara lite snäll också. Visst är det jättekul att HP satsar på HBK. Allt som ökar intresset för klubben är bra. Bland de ideella HBK-krafterna på nätet finns onekligen en positiv trend här: HÄB har fått åtminstone en ny bra skribent, supporterklubben BK Support verkar leva upp i år, användaren VivaHBK ser till att mängder med HBK-godis laddas upp på Youtube, Halmstadsbloggen är mer initierad än någonsin, och kvastarna.se fortsätter att leverera massor med HBK-läsning. Tack alla!

2 kommentarer:

arne sa...

Tackar ödmjukast för berömmet.
Wickström har även missat att det funnits spelare från Spanien i Allsvenskan tidigare. Brage hade en spanjor vid namn Verona i slutet av 80-talet.
Kuriosa: Verona var andre-tränare i Las Palmas när Nauzet debuterade i A-laget.

Exil sa...

Ah, underbart med någon som är väl påläst. Vi ska kanske inte vara alltför taskiga mot Wikström, men det är ju lätt att konstatera att research inte verkar vara hans starkaste sida.