måndag 26 juli 2010

HBK i exil sätter agendan

I lördags kväll publicerade jag ett blogginlägg som tog fasta på att det var exakt sju år sedan vi senast slog IFK Göteborg och menade att det var hög tid att bryta trenden. Några timmar senare lade Himlen är Blå ut sin text inför matchen där man konstaterade att det var sju år sedan vi senast vann mot Blåvitt och ansåg att det var dags att bryta sviten. På söndagseftermiddagen fyllde HP:s sportkrönikör i med ett blogginlägg där han skrev att det var sju år sedan HBK slog IFK Göteborg och tyckte att det var dags att bryta trenden. Efter matchen konstaterade Himlen är blå i sin matchrapport att HBK bröt den sju år långa sviten utan seger mot Änglarna. HP-krönikören skrev ett nytt blogginlägg, den här gången om att det var den första segern mot IFK sedan Sypniewskis dagar, alltså för sju år sedan. Som grädde på moset avslutades allt med att krönikören vinklade sin eftermatchen-krönika på det faktum att det var sju år sedan HBK senast vann mot IFK Göteborg. Fantastiskt kul att så totalt sätta agendan för hur en HBK-match bevakas!

En annan rolig detalj är HP-krönikören Wickes ovilja att erkänna att han snott idén från HBK i exil. Nu hävdar han i senaste blogginlägget att han inte alls fått vinkeln härifrån. En mycket intressant slump att han skrev om trendbrottet just nu och inte för till exempel en vecka sedan då HBK också mötte IFK - speciellt eftersom jag ser på ip-numret att han besökt HBK i exil efter att mitt inlägg lagts ut.

Nåja, nu räcker det med eget skryt och ankdammsbråk. Aftonbladet skriver att ett halvt dussin HBK:are har kontrakt som går ut efter säsongen och att flera inte kommer att få förlängt. Jönsson, Zvirgzdauskas, Rosén, Kujovic och Anselmo har väl alla kontrakt som går ut i år? Är Texas den sjätte? Vilka får inte förlängt?

För övrigt var det jäkligt synd att ÖSK snodde den här hallänningen rakt framför ögonen på oss. Jag såg aldrig hans far spela, men jag minns att hans namn alltid stod i målprotokollet när FFF spelat match, och sonen verkar ju ha ärvt målsinnet.

2 kommentarer:

gocke sa...

Japp, Texas sitter också på utgående. Åtminstone Gus och Anselmo har fått kontraktsförslag om jag inte förstått saken fel.

Exil sa...

Jag glömde Prent i min uppräkning av spelare vars kontrakt går ut efter säsongen. Han lär knappast stanna. I den här holländska artikeln tolkar jag det som att han pratar om att lämna klubben:

http://www.voetbalprimeur.nl/site/nieuws/138567/Prent_wil_vertrekken_bij_Halmstads_BK.html