söndag 23 maj 2010

En försmak på silly season

Igår spelade vi sista matchen på vårsäsongen och det dröjer nästan två månader till nästa tävlingsmatch för HBK. Under tiden får vi stilla vår abstinens med substitut och silly season. Här är de transferrykten som jag har snappat upp hittills:

* Michael Görlitz har förklarat att han inget hellre vill än att lämna HBK. För den som har sett honom i de senaste matcherna är det ingen överraskning. Så usel som han har varit kan jag inte se honom platsa ens på bänken i Bundesligas andradivision. Tråkigt att denna oengagerade inställning i slutet kommer att solka minnet av en långa stunder fantastisk fotbollsspelare. Dock inga konkreta bud än så länge.

* Marcus Olsson har påståtts vara på väg till England. Jag har oerhört svårt att se någon sanning bakom det ryktet. Olsson har varit bra under våren, men långt ifrån outstanding.

* Anselmo har också uppgetts vara en möjlig försäljning. Har svårt att se det hända. Visserligen har han varit bättre än på länge, men möjliga intressenter väntar nog gärna ut hans kontrakt.

* Michael Thomas fick ju bara ett fyramånaderskontrakt, och med tanke på att han mest suttit på bänken kan jag aldrig tro att han får förlängt, ens om vi skulle tappa andra spelare. Beslut ska tydligen redan vara fattat, snart blir det offentligt.

* Emir Kujovic har misslyckats totalt i vår. Var det den grova missen mot Elfsborg som förstörde självförtroendet? Eller har Celtic-budet i vintras gjort att han haft svårt att fokusera på rätt saker? Hur som helst - han har bara ett halvår kvar på kontraktet och är trots allt en skicklig fotbollsspelare som säkert är intressant för andra klubbar. Jag är rädd att han sticker till någon klubb i typ Holland eller Grekland, och att HBK får välja på en usel ersättning eller att ha kvar en omotiverad spelare tills kontraktet gått ut.

* En provspelare har redan varit här: Guri Baqaj. Han gjorde mål, men en värvning verkar inte jättetrolig, med tanke på att det var han själv som ville komma och träna, inte HBK som bjöd in honom.

* Espanyolavtalet blir naturligtvis aktuellt igen. Troligen blir det en eller två spelare, säger Ingemar Broström. Vis av skadan säger jag så här: jag tror det när jag ser det.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Keep up the good work. Diggar bloggen!

Spelargången sa...

Hej!

Vi driver bloggen spelargangen.blogspot.com och undrar om du vill bli länkkkompis med oss.

Vi har lagt en länk till din HBK-blogg på vår sida, kolla in, och vill du länka till oss vore det super. Det är en harmlös, men väldigt kul sida. Hejhej!

Exil sa...

Anonym/
Kul att du uppskattar bloggen.

Spelargången/
Tyvärr har jag ingen länksamling på HBK i exil, och hade jag haft en så hade jag länkat till sajter som mer berör HBK än vad er blogg gör.