onsdag 24 februari 2010

Amatörmässigt, HBK!

Jag var strålande glad när avtalet med Espanyol undertecknades i somras. Men sedan dess har det mesta gått fel. Först fick vi in Azrack Mahamat, som tog flera veckor att få spelklar och sedan visade sig vara betydligt sämre än vad vi hade hoppats på. Därefter började HBK utan anledning läcka namn till medierna på andra möjliga lån: Pedraza, Juanjo, Victor Ruiz och Canario - vilket i slutändan blev ingenting alls.

Sedan kom Tai som en blixt från klar himmel. Fantastiska meriter och alla blev glada. "En riktig klasspelare", sa Lasse Jacobsson i HP och Ingemar Broström fyllde i med "en spelare som vi aldrig hade haft en chans på i normala fall".

Nu har Lasse plötsligt lärt sig att räkna till tre och Tai är lika plötsligt inte så där fantastiskt bra längre. Så här säger vår tränare i dagens HP:
"Just nu har vi två spelare på varje position, Michi (Görlitz) och Kujtim (Bala) till vänster, Anselmo och Emir (Kujovic) i mitten och Emil (Salomonsson) och Prent (Alexander). Om vi tar hit Tai blir det tre spelare på någon position. För att vi ska låna honom krävs det att han är minst lika bra som Michi, Emir och de andra."

Precis samma spelare hade HBK på de positionerna för två veckor sedan när man meddelade att Tai skulle komma hit.

Hanteringen av Espanyolavtalet är riktigt amatörmässig. Åtminstone är det känslan man får när namn efter namn droppas i medierna och det talas om hur bra de är, för att allt sedan bara ska rinna ut i sanden. Mitt råd till HBK: knip käft tills en spelare är klar på riktigt.

Inga kommentarer: