fredag 19 februari 2010

Tankar efter årsmötet

Mannen som för ett år sedan aldrig varit på en bortamatch är ordförande en säsong till, knappast oväntat eftersom ingen motkandidat ens nämnts. Något mer oväntat var kanske det extremt svaga ekonomiska resultatet, minus 15 miljoner eller minus 9,8 miljoner beroende på hur man räknar. Jag förstår faktiskt inte hur Broström räknar när han siktar på rörelseöverskott 2013 - ska spelarna bli amatörer igen eller?

I Hallandsposten är krönikören Wikström trots det ganska positiv och tror att klubbens sportsliga och ekonomiska framtid finns i b-laget och i u-laget. Well, visserligen vann b-laget SM-guld, men det var till stor del tack vare a-lagsspelare (de fyra bästa målskyttarna i b-laget var i tur och ordning Joe Sise, Ajsel Kujovic, Emir Kujovic och Alexander Prent). Och visserligen tog u-laget hem andradivisionen i juniorallsvenskan utan att tappa poäng, men sedan åkte de ut direkt mot MFF. Jag är alltså, som ni nog anar, något tveksam till Wikströms tankar, även om jag naturligtvis hoppas att vi kan få fram talanger från de egna leden.

Positivt däremot att Örjans vall ser ut att bli spelklar till premiären.

Och så fattas det beslut om Michael Thomas imorgon. Lasse vill ha honom, men jag gissar att klubben är försiktig med investeringar när ekonomin ser ut som den gör.

Inga kommentarer: