tisdag 17 mars 2009

Mer HBK åt folket!

När jag drog igång HBK i exil för snart två år sedan fanns det ett mycket begränsat utbud HBK-sajter. Två andra bloggar existerade; den väldigt sällan uppdaterade Wurstjugend och HBK-bloggen på Bredsida. I övrigt var man som HBK-supporter i princip hänvisad till Himlen är blå - vilket i och för sig inte var det sämsta eftersom sajten då höll hög klass.

Under de här två åren har både Wurstjugend och Bredsida-bloggen lagts ner och HÄB tappat mycket av den kvalitet som tidigare utmärkte sidan. En positiv nyhet har varit den välinformerade och väluppdaterade, men lite besserwisseraktiga Halmstadsbloggen hos Expressen. Även den nyvalde ordföranden för supporterklubben har startat en blogg, som visserligen är fullständigt ointressant för mig, men säkert kan locka andra typer av supportrar. Totalt sett har dock HBK-supportrarnas närvaro på nätet känts svag.

Men på senare tid har jag sett en ljusning. En ny ambitiös blogg har nyligen startats. Någon för mig okänd person verkar ha stora planer för Kvastarnas gamla hemsida - där finns just nu en aggregator som samlar in saker som skrivs om HBK på olika sajter. Gamle HÄB-redaktören Peter Mikkelsen har också testat bloggandet, även om jag inte är säker på att han fortsätter. Däremot - och det här är det viktigaste - har Mikkelsen åter tagit över ansvaret för HÄB. Det borgar för att sidan kan återfå sin forna glans. Allt det här är kul och kommer förhoppningsvis att leda till att HBK får en supportnärvaro på nätet som klubben förtjänar.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Kvastarnas gamla hemsida slutar på .com och det är inte den som han har stora planer för.

Exil sa...

Tackar, fel av mig. Ska vi gissa att det är Mattias Johansson som ligger bakom kvastarna.se?

Anonym sa...

Vad gillar du min blogg?

http://blogg.expressen.se/hallandsbloggen/

Anonym sa...

Jag tror det är den "välinformerade och väluppdaterade, men lite besserwisseraktiga Halmstadsbloggen hos Expressen" som är kvastarna.se

Anonym sa...

lägg av va fan, bor man i Halmstad är det självklart man blir AIK-are =)

Anonym sa...

Jag tror det är Himlen Är Blås Peter Mikkelsen som står bakom kvastarna.se