onsdag 10 december 2008

Från Getinge till Grekland

Väldigt lugnt tyckte jag om silly season senast. Nu kommer det ett typiskt silly season-rykte: Ante G till grekiska klubben Xanthi. Jag vet inte hur pålitliga Fotbolldirekts uppgifter är, men helt omöjligt är det inte. Och just på innermittfältet behöver vi nog inte förstärka om Ante G försvinner, vi har ju Sebastian Johansson, Tim Sparv, Anel Raskaj och Michael Görlitz som kan spela där.

Vad gäller arenafrågan har två intressanta nyheter presenterats idag, två nyheter som alla skeptiker till en ny HBK-arena bör ta till sig. Den första är att Kalmar FF - som för bara några år sedan var en betydligt mindre klubb än HBK - nu har gått om oss i ytterligare en aspekt i och med att de har fått klartecken för sin nya arena. Halmstads kommun borde ta lärdom av kollegorna i Kalmar: där går kommunen in med ett borgensåtagande på 100 miljoner kronor och tar till och med strid i domstol för att få rätt att stötta stadens viktigaste marknadsförare.

Den andra nyheten är att Göteborgsklubbarna säljer betydligt mer årskort till sin nya arena - ännu ett bevis på att vi akut behöver en ny arena för att inte hamna ohjälpligt efter.

Inga kommentarer: