lördag 13 april 2024

En repris och nya orättvisa poäng

Det blev en snudd på 100 procentig repris på förra helgen. En HBK-back gör 1-0 efter en fast situation från vänster efter bara ett par minuter, därefter har vi några bra minuter men blir sedan i princip konstant tillbakapressade, vår målvakts-Tim gör en fantastisk insats och motståndarna missar en straff.

Fast dagens vinst mot Västerås var faktiskt etter värre än segern mot IFK Göteborg förra helgen. Mot Göteborg skapade vi ändå lite framåt förutom målet, men idag fanns inget anfallsspel överhuvudtaget.

Var VSK:s boll som tog i stolpen inne? Omöjligt att avgöra utifrån reprisbilderna och är man inte säker är det naturligtvis rätt att inte blåsa mål. De VSK:are som klagar kan ju trösta sig med att laget fick en helt feldömd straff, sannolikt delvis som kompensation, strax därefter.

Med det sagt – idag kan jag nästan känna lite med västeråsarna. Vi är verkligen inte bra idag och vi förtjänar inte att vinna. Men visst var det 3 oerhört viktiga poäng som åkte in på kontot.

Fem gula kort idag och Joseph Baffo är därmed redan, efter tre omgångar, avstängd. Gabriel Wallentin är en fullt kapabel ersättare, men visst är det lite oroande med så många spelare som redan börjat samla gula kort, särskilt som vi ju också har en del andra spelare borta med diverse skavanker.

Vad är det så som gör att vi år faktiskt svarat för tre riktigt svaga prestationer i allsvenskan? Är det möjligen saknaden efter Erik Ahlstrand som är större än vi trodde? Tänkta ersättaren Birnir Snær Ingason har verkligen inte kommit till sin rätt hittills, men det är för tidigt att döma ut honom. Islänningen skulle dock sannolikt passa bättre i ett lag som åtminstone ibland för spelet. Kan vi vara ett sådant lag?

3 kommentarer:

Anonym sa...

En gång (ifk Göteborg) är ingen gång. Två gånger (VSK) och det kommer hända igen. Det jag vill säga är att det INTE är tur att vinna 2 matcher på raken med exakt samma taktik. Taktiken med det fina försvarsspelet bär åter frukt. Vi avslutar matchen mot VSK med 6 backar på plan och VSK är helt chanslösa. Sex välförtjänta pinnar har hittills inkasserats och mer är på väg! Om 2 omgångar så leder vi nog allsvenskan eller så ligger vi på en fin andraplats efter mff. Forza Hbk! Haglund är kung!

Medlem 49 sa...

Ja, saknaden eter Erik Ahlstrand är stor. Nu har vi ingen som kan starta ett anfall från mittplan, så därför kan motståndarna anfalla direkt igen.
Ingason är ju en annan spelartyp.
Kan den andra islänningen bli bättre i rollen?
Annars är ju en värvning nödvändig.
Förvånansvärt att ledningen såg detta problem komma.

Medlem 49 sa...

INTE såg