söndag 7 april 2024

Orättvisaste segern på år och dag

Tre poäng förlåter allt. Tre poäng är vad allt handlar om. Och vi tog tre poäng.

Fast jag kan faktiskt inte minnas en så orättvis HBK-seger. Två gånger tog bollen i HBK:s ribba, en gång räddade Tim Rönning en straff, några andra gånger stod han för vassa räddningar och när Rönning var utan chans smet bollarna lyckligtvis på rätt sida stolpen. Spelmässigt såg det dessutom långa stunder ut som att vi mötte ett bra lag, typ Malmö – men det var alltså troliga bottenkonkurrenten IFK Göteborg.

Tre poäng ger också naturligtvis rejält med arbetsro jämfört med att vara nollade efter två omgångar. Men det usla spelet oroar. Visst är det härligt att vi har en riktigt bra målvakt i Tim Rönning, som på egen hand kan fixa rätt många poäng, och försvaret var väl okej idag, men mittfält och anfall är under isen. Det finns trots allt lägen att sätta fler bollar, men slarvas en hel del i avgörande lägen.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vidrig fotboll som Haglund/Olsson står för. Är bollklubbare, men hatar denna defensiva tråkfotboll, trots tre poäng.

Anonym sa...

Nu slutar vi gnälla. Första segern mot ifk Göteborg sedan 2010. Fotboll handlar om att vinna matcher. Vissa lag har suveränt anfall men förlorat ändå. Hbk har försvar i sitt DNA och vann rättvist mot ifk Göteborg. "Bra lag vinner även om spelet inte stämmer". "Bra lag förtjänar lite tur". En vacker seger!

Anonym sa...

Håller med - men har svårt att se det som en turlig seger - oförmåga och oskicklighet från IFK att förvalta ett stort bollinnehav innebär ju inte nödvändigtvis att HBK hade tur. Sedan är det naturligtvis så att bollen studsar mer eller mindre ”rätt” i matcherna, men det lär ju jämna ut sig. Viktigt för självförtroendet med 3 poäng. Betydligt lättare att spela ut och våga utmana i nästa match.