måndag 29 maj 2023

Ahlstrand snart i utlandet

Ingen som kan något om fotboll är  förvånad över att Erik Ahlstrand är på utländska klubbars radar. Expressen skriver en artikel med mycket vaga uppgifter om att ”skandinaviska” klubbar tittar på honom och nämner en konkret klubb: Bröndby.

Men även om Expressens text inte tillför så mycket nytt så är nog risken stor att Ahlstrand säljs i sommar. Ja, jag säger risken, för en försäljning kan mycket väl visa sig ödesdiger. Hittills har HBK:s anfallsspel i princip gått ut på att ge antingen Ahlstrand eller Viktor Granath bollen. Ingen annan spelare är något större offensivt hot och alla andra mittfältare i närheten av startelvan har sina främsta kvaliteter i defensiven, möjligen med undantag av Amir Al-Ammari, som är mer av en tvåvägsspelare.

Skulle Erik Ahlstrand säljas nu blir det svårt att ersätta honom med spelare i truppen och vi skulle också få ytterst svårt att handla in en kapabel ersättare. Nej, det bästa vore om vi kunde behålla honom säsongen ut, men jag förstår att det nog är en fåfäng förhoppning.

Inga kommentarer: