måndag 9 maj 2022

Kast, knän och Karim

Skövde AIK var obesegrade. Det är de inte längre. Efter en första halvlek där hemmalaget fick kasta och sparka långa bollar mot vårt försvar var jag ganska orolig, särskilt när det blev 1-0. Men så satte Ante G fram ett knä, vi fick in 1-1 och spelet stabiliserades. I andra halvlek var det aldrig något snack.

Kul också att Sadat Karim fick göra mål. Jag har alltid uppskattat honom, men många stirrar sig blinda på att han sällan får in bollen i nät. Och visst – en forward ska göra mål. Men Karim är otroligt stark, och dessutom väldigt ofta inblandad när andra gör mål. Fyra assist står han registrerad för hittills, och det borde kanske varit ytterligare ett eftersom det var han som vann nickduellen innan Samuel Kroon hittade målet mot Örebro. Det betyder att Karim alltså varit sista eller näst sista HBK:are på mer än hälften av våra mål i serien i år.