tisdag 3 maj 2022

Full kontroll – igen

Full kontroll från början till slut. Så var det idag mot Östersund. Och ändå en liten oroskänsla innan 2-0-målet till slut satt. Väldigt likt förra veckans 2-0-seger mot ett annat nedflyttat Ö-lag.

Vi är i princip tillbaka i fjolåret nu: stabilt försvarsspel, många heta målchanser, men också många missar. Skillnaden är att motståndarna är sämre nu, vilket ger oss ÄNNU fler chanser och till slut går bollen in.

Erik Ahlstrand har verkligen kommit till sin rätt som vänstermittfältare i en diamant. Det var ju också där han fick spela 2019 och kanske är det helt enkelt hans rätta plats.

Bäst idag var nog ändå Phil Ofosu-Ayeh. Helvete vilken hög klass han håller: snabb, stark, bra inlägg. Bara att hoppas att han får vara skadefri i år. Och det är inte utan att man funderar på hur det hade gått för HBK i fjol om han inte skadat sig.

Om man vill klaga på något så kan man lyfta fram att varken Villiam Dahlström eller Sadat Karim har hittat målet hittills i år. Å andra sidan stod båda två för assist idag.

Inga kommentarer: