torsdag 23 september 2021

Äntligen ett kryss

HBK och Mjällby var både de två lag som gjort minst antal mål och de två lag som spelat flest oavgjorda. Ingen överraskning att det slutade 0-0 idag, alltså. Och det är ett resultat jag är glad över. Efter tre raka förluster var det viktigaste att inte förlora igen, särskilt som Mjällby är en bottenkonkurrent och skulle ha passerat oss om vi förlorat.

Magnus Haglund sade före matchen att det var otänkbart att peta Marcus Antonsson, eftersom Antonsson gjort flest mål för oss i år. Oerhört märkligt resonemang – naturligtvis ska en spelare kunna petas, även om han gjort fler mål än någon annan. Och det är ju inte precis så att Antonsson öst in mål, särskilt inte om man beaktar hans speltid. Per spelad minut undrar jag om inte Mikael Boman har bättre facit i år.

När Haglund sedan ändå lät förra höstens succépar Mikael Boman-Sadat Karim spela i andra halvlek lyfte HBK:s anfallsspel rejält under en liten stund, även om Mjällby sedan tog över initiativet. Om det betyder att Antonsson ska petas framöver? Jag vet inte, men Haglund borde i alla fall inte avvisa möjligheten kategoriskt.