söndag 7 mars 2021

Vara orolig eller behålla lugnet?

Vi hamnade sist i cupgruppen, med den föga imponerande målskillnaden 1-6. Men HBK:arna, både spelare och ledare, verkar ganska obekymrade. Och ja – visst är det möjligt att vi tränar så mycket hårdare än alla andra lag att vi är ordentligt nedtränade nu och kommer att vara betydligt bättre till premiären.

Men som supporter är det svårt att vara helt lugn. Den imponerande vinstsviten – då det sades vara viktigt att vinna även om matcherna på pappret inte betydde något – har nu förbytts i en fem matcher lång svit helt utan segrar. Vårt försvar har släppt in mängder av mål. Vår förstemålis har inte hållit en nolla sedan november. Vi har en så tunn trupp att vi inte hade en enda anfallare att byta in igår.

Kan det förresten stämma att vi släppt Crespo Kamara, men fortsätter att betala delar av hans lön? Smått bisarrt, i så fall. Det är ju inte så att vi har mängder med andra anfallare att slänga in istället. Och hur kan vi – efter Crespos skadebekymmer – ha gett honom en så hög lön att Värnamo inte fixar att betala den på egen hand?

Inga kommentarer: