lördag 27 mars 2021

Inga fullträffar – varken av HBK eller Aftonbladet

Jag kanske är tjatig, men nu har vi alltså ÅTTA raka matcher utan seger. Visserligen är 0-0 mot en förväntad bottenkonkurrent i allsvenskan inget katastrofresultat, men när vi istället hade en lång segersvit så upprepade alla kring laget hur viktigt det var att fortsätta att vinna. Nu slås alla sådana idéer bort. Men att spelarna också tänker på det märks – Ante G:s aggressiva utfall mot HP-reportern som ställde en ganska oskyldig fråga bär syn för sägen.

Själva matchen då? Tja, oavgjort var nog rättvist. Vi hade några skarpa lägen där bollen nog borde ha skickats in i mål, medan Kalmar missade en straff (eller ja – Malkolm Nilsson räddade den, och det var nog en bra boost för honom att få stå för en matchavgörande insats).

Men Kalmar och HBK var inte de enda som stod för en insats utan fullträffar idag. Jag själv köpte Aftonbladets fotbollsbibel, som kom ut idag. Visserligen är den ursprungliga Bibeln inte heller så noga med fakta, men i överförd betydelse brukar ju böcker som kallas för ”bibel” anses vara standardverk där det som står är i princip hundra procent korrekt. Aftonbladet bygger dock hela sitt stora HBK-reportage i fotbollsbibeln på en missuppfattning – att vi var nykomlingar i allsvenskan både 2015 och 2017. Extremt pinsamt av Sveriges största tidning!

Fotbollsbibeln i övrigt då? Jodå, ganska okej verkar det som, även om det finns en del andra märkligheter Jag har till exempel svårt att förstå hur Viktor Ljung, som sannolikt inte får starta en enda match i år, kan få samma betyg som nyckelspelare som Joseph Baffo och Samuel Kroon.

Inga kommentarer: