lördag 30 januari 2021

Sviten fortsätter – men var är nollorna?

Det är alltid skönt att få banka Falkenberg. Och så klart roligt att förlänga vinstsviten till smått otroliga 12 matcher i rad. Men allra mest intressant idag var kanske ändå att få studera tyske provspelaren Phil Ofosu-Ayeh. Visserligen är 45 minuter en kort tid, men han såg väl helt okej ut. Just högerback är väl inte vår mest prioriterade position (Thomas Boakye, Edvin Kurtulus och Viktor Ljung kan spela här), men om Ljung inte kommer tillbaka behöver vi ändå säkra upp totalt sett på de två ytterbackspositionerna eftersom Boakye i så fall blir förste reserv på vänsterbacken.

Annars kom ju veckans viktigaste och roligaste besked redan i torsdags: Joel Allansson förlänger till och med 2023. Underbart.

Och även om vi som sagt fortsätter att vinna ser jag ändå ett litet orosmoln: försvaret. Det har varit vår starkaste lagdel, men nu har vi släppt in 5 mål på de 3 senaste matcherna, trots att motståndet ärligt talat inte hållit så hög klass. Vi kommer att behöva ett antal nollor under säsongen om vi ska klara kontraktet, så jag hoppas att defensiven snart tätnar igen.

Inga kommentarer: