fredag 4 december 2020

På dubbel rekordjakt!

Imorgon avslutas Superettan och vi möter TFF på bortaplan. Vi är redan klara seriesegrare – men vi kan faktiskt sätta några rekord. Hemsidan har noterat att vi har möjlighet att få flest bortapoäng någonsin, men vi kan faktiskt nå ett annat, ännu mer meriterande, rekord också: bäst målkvot någonsin.

Målkvoten är helt enkelt antalet gjorde mål dividerat med antalet insläppta mål och visar hur mycket vanligare det är att ett lag gör mål jämfört med släpper in mål. Bäst målkvot genom tiderna i Superettan har Kalmar FF år 2001 – 68 gjorda mål och 19 insläppta ger målkvoten 3,58. HBK har just nu 57 gjorda mål och 16 insläppta, vilket ger målkvoten 3,56. Gör vi minst ett mål mot TFF samtidigt som vi håller nollan så kommer vår målkvot att bli bättre än Kalmars rekordsiffra. Om vi släpper in ett mål måste vi göra minst fyra för att gå om Kalmar, alltså en seger med minst 4-1.

För övrigt är det riktigt kul och rättvist att bara HBK:are är nominerade till månadens spelare i Superettan i november.

Inga kommentarer: