torsdag 10 december 2020

En stillsam silly season att vänta

Isac Harrysson lämnar HBK. Ett väntat besked – Harrysson såg visserligen spännande ut när han gjorde några inhopp 2018, men har sedan dess varit långt ifrån att få spela. Det krävdes att stora delar av truppen slogs ut i corona för att han i år skulle få några minuter. Samtidigt är det lite förvånande att en spelare som debuterade strax efter att han fyllt 17 år ska lämna klubben innan han ens blivit 20.

Efter att Isac Harrysson försvunnit, Robin Östlinds fått lägga av och Thomas Boakye skolats om till att i huvudsak ses som back är det lite tunt på mittfältet. Kanske räcker det med att Simon Lundevall skriver på ett nytt kontrakt – då har vi sju mittfältare plus Boakye – men kanske blir det också något nyförvärv.

Värvingar i övrigt då? Tja – om Joseph Baffo lämnar så kan nog en ny mittback komma in. Och så blir jag inte förvånad om Magnus Haglund vill säkra upp med en mer rutinerad målvaktsbackup, för han lät ju inte Malte Påhlsson spela ens i cupen. Det har ju också ryktats om ett par anfallare och kanske ansluter någon av dem. Sedan är det nog stopp på värvningsfronten, samtidigt som kanske någon eller ett par unga spelare lämnar eller blir utlånade.

Inga kommentarer: